latinica  ћирилица
19/04/2019 |  12:41 | Аутор: СРНА

Сарајево: Пет хакерских напада на страницу регистра запослених

Након објављивања Регистра запослених у јавном сектору у Кантону Сарајево, веб страница Регистра је постала мета хакерских напада, потврдио је за шеф кантоналне Канцеларије за борбу против корупције и управљање квалитетом Ердуан Кафеџић.
Хакери (илустрација) - Фото: AP
Хакери (илустрација)Фото: AP

Он је рекао да је јутрос у 6.00 часова забиљежено пет хакерских напада.

- Сигурност странице је појачана, па хакери нису успјели у потпуности да је сруше, а током дана обавијестићемо и полицијске органе - истакао је Кафеџић за БХТ1.

Шеф Канцеларије за борбу против корупције истакао је да од оснивања ова канцеларија ради под притиском.

Он је навео да су различити отпори приликом реализације активности - од менаџера разних институција до центара моћи који покушавају опструисати њихов рад, позивајући се на разне законе, надлежности, не достављајући податке и пишући анонимне пријаве на рад, па чак и међународној заједници.

Регистар запослених у јавном сектору на подручју Кантона Сарајево, гдје је могуће пронаћи податке о нето платама свих запослених и именованих, доступан је од јуче широј јавности.

У бази података налази се више од 20.00 хиљада имена и презимена запослених у јавном сектору, као и именованих особа на функцијама извршне и законодавне власти Кантона Сарајево.