latinica  ћирилица
19/04/2019 |  13:36 ⇒ 17:58 | Аутор: СРНА

Вишковић: У разне пројекте у 2018. години у Зворнику уложено око пет милиона КМ

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Зворнику да је Влада Републике Српске у прошлој години у развојне пројекте града Зворника уложила око пет милиона КМ.
Састанак Радована Вишковића и Зорана Стевановића - Фото: СРНА
Састанак Радована Вишковића и Зорана СтевановићаФото: СРНА

Вишковић је, након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, подсјетио да је од 2006. године кроз разне пројекте и помоћи граду Зворнику Влада Републике Српске издвојила око 190 милиона КМ, укључујући и средства Инвестиционо-развојне банке.

- Зворник је битан центар и носилац развоја регије Бирач и сугурно је да ће Влада Републике Српске наставити да помаже граду и овој регији и у наредном периоду како би ову регију, Подриње и овај дио Републике Српске што више развили -  истакао је Вишковић.

Истичући да је зворничког градоначелника упознао о траси пута који ће се градити од Раче према Бијељини, Вишковић је рекао да је Бијељина усвојила просторни план у који је уврстила ту трасу.

Вишковић је нагласио да га је Стевановић упознао о пројектима који су у Зворнику започети у прошлој години, од којих се неки завршавају, а други су у току.

- Дефинитивно, кренуће и реконструкције Моста краља Првог Александра Карађорђевића који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник - рекао је Вишковић и додао да је било ријечи и о пројектима који се планирају за ову и 2020. годину, те о реконструкцији Дома здравља и проширење болничких капацитета Опште болнице.

- Договорена је динамика радова, када се расписују тендери, када се ради пројектно-техничка документација, односно шта у ком моменту треба да се ради - рекао је Вишковић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да је било ријечи о пројектима за које је Влада Републике Српске дала значајан допринос њиховој реализацији.

- Разговарали смо и о пројектима чија ће реализација почети у току ове и сљедеће године, за које такође очекујемо подршку премијера и Владе Републике Српске - рекао је Стевановић и изразио наду да ће град Зворник наставити добру сарадњу са Владом Републике Српске.

Стевановић је рекао да је планирана изградња кружног тока на раскрсници у Каракају према Тузли, кружног тока код компаније "Алумина", реконструкција зграде Основног суда у Зворнику како би биле обезбијеђене додатне просторије за усељење Окружног и Привредног суда, Тужилаштва и Правобранилаштва.

Градоначелник је истакао да се ради на регулацији корита ријеке Сапне, наставља се реконструкција градских улица, завршава пројекат фискултурне дворане, као и други пројекти значајни за Зворник.

- Очекујемо да ћемо властитим средствима у току ове године почети реализацију нове зграде Градске управе - рекао је Стевановић и изразио захвалност Вишковићу и Влади Републике Српске за подршку коју пружају граду Зворнику.

Претходно је Вишковић дочекао данас у Зворнику учеснике 13. Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука".