latinica  ћирилица
19/04/2019 |  13:42 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Џермејн: Скупштина Српске опредијељена за европске интеграције

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је у резговору са замјеником шефа мисије у Амбасади САД у БиХ Елен Џермејн да је парламент Српске опредијељен за европске интеграције и доношење закона и других аката који су усклађени са европским правним насљеђем.
Недељко Чубриловић у разговору са Елен Џермејн - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић у разговору са Елен ЏермејнФото: СРНА

Он је истако да је рад Народне скупштине у потпуности транспарентан, те да омогућава свим заинтересованим грађанима да, директно или индиректно, учествују у предлагању бољих законских рјешења, а да јавности рада доприноси и објављивање свих информација, као и омогућавање директног телевизијског преноса сједница парламента Српске, саопштено је из Народне скупшптине.

Чубриловић је указао на чињеницу да је, према посљедњем извјештају "Репоретра без граница", који истражују медијске слободе широм свијета, БиХ заузела прихватљиво 63. мјесто и најбоље је рангирана од свих земаља у окружењу, па и испред Хрватске, која је чланица ЕУ.

"Народна скупштина и друге институције Српске, својом транспарентношћу рада, даје пуни допринос заштити права новинара и његовању медијских слобода, а што је веома значајно у демократизацији друштва и процесу европских интеграција", истакао је он.

Чубриловић је рекао да су предложени нацрти закона, који су на дневном реду актуелног засједања, укључујући и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру, подложни измјенама и да очекује да ће сви заинтересовани учествовати у јавној расправи како би предлагач припремио најприхватљивији текст приједлога овог закона и упутио га у скупштинску процедуру.