latinica  ћирилица
19/04/2019 |  14:30 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

РТРС и Телеком Србије потписали уговор о дистрибуцији ТВ сигнала широм планете (ФОТО)

Радио-телевизија Републике Српске потписала је данас с Телекомом Србије уговор о дистрибуцији телевизијског сигнала широм планете.

Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић захвалио је Телеком Србија групи што је у овај пројекат укључила и Радио-телевизију Републике Српске, односно оба програма - РТРС и РТРС плус.

- Све телевизије у Републици Српској су се суочавале са нелегаалним преносом сигнала ван БиХ. Имали смо пуно проблема јер је било много "дивљих" дистрибутера који су наше канале на нелегалан начин дистрибуисали на разне платформе и већ неколико година водили смо с њима битку да бисмо легализовали дистрибуцију сигнала РТРС-а, а такође и остале телевизије - истакао је он.

Милиновић је изразио задовољство што је Телеком Србија група преузела ексклузивну дистрибуцују оба канала РТРС-а, нагласивши да не постоји неко ко би то могао боље и квалитетније да ради.

- Мониторинг је њихов, уз сарадњу са нама и нашим адвокатским тимовима. Дакле, ко буде желио да гледа ове канале са националном фреквенцијом, мислим на Републику Српску, мораће да се обрати Телеком Србија групи и са њима дефинише услове и све што из тога произилази - рекао је он.

Милиновић је истакао да је данас велики дан за легализацију дистрибуције ТВ сигнала широм свијета.

Фото: РТРС

Владимир Лучић, координатор за интернет и мултимедију Телеком Србија групе и директор Мтела, истакао је да је потписивање уговора о дистрибуцији сигнала са телевизијама у Републици Српској, веома битно за ову компанију.

- Хоћемо као Телеком Србија да инвестирамо у квалитетан садржај - истакао је он и додао да ће у сарадњи са РТРС-ом направити квалитетне серије на које ће обје стране бити поносне и које ће се памтити у наредних 50 година. Навео је да ће те серије имати свјетску промоцију на најјачим свјетским платформама, попут Нетфликса и HBO.

Фото: РТРС

Генерални директор РТРС-а раније је најавио да ће Телеком Србија у наредне три године финансирати најмање двије серије у продукцији РТРС-а, како би се ангажовали ресурси наше медијске куће, али и појединих културних институција.