latinica  ћирилица
19/04/2019 |  15:32 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Куваља: Трка спаја српски народ са обје стране Дрине

Највећи бициклистички караван у овом дијелу Европе, Београд-Бањалука, данас је прошао кроз Угљевик. У оквиру друге етапе караван се кретао из правца Власенице, Милића, Зворника, те кроз Доњу Трнову, Равно Поље, Угљевичку Обријеж, прошавши кроз Угљевик.
Бициклистичка трка Београд - Бањалука - Фото: СРНА
Бициклистичка трка Београд - БањалукаФото: СРНА

Трка је даље настављена ка Прибоју, Лопарама и све до Брчког, гдје се ова етапа завршава.

Директор трке "Београд-Бањалука" Владимир Куваља заједно је са начелником општине Угљевик Василијем Перићем поздравио учеснике трке која је прошла кроз ову општину.

- Трка је кренула јуче из Београда на пут од 250 километара према Власеници и све је протекло добро у првој етапи. Данас у 12.00 часова кренули смо из Власенице ка Брчком, и то је друга етапа. У току прве и друге етапе послужило нас је лијепо вријеме - рекао је Куваља Срни.

Он је најавио да сутра трка стартује из Бијељине према Теслићу, а након тога се трка сели у Прњавор и води до Бањалуке.

- Ова трка је квалификациона за предстојеће Олимпијске игре у Токију. Циљ је промоција Републике Српске и Србије, а промовише се не само спорт већ и туризам и привреда, а управо је она велики туристички догађај од којих зарађују сви градови - навео је Куваља.

Он је изразио увјерење да ће бити настављена традиција ове трке, која је тринаеста по реду, и спајања српског народа са обје стране ријеке Дрине.

Начелник Угљевика Василије Перић изразио је задовољство што је бициклистички караван прошао кроз ову подмајевичку општину.

- Угљевик је град спорта, а на овај начин дајемо допринос развоју бициклизма, али и уоште спортској култури - нагласио је Перић и најавио да ће се у наредном периоду у овој општини посветити пажња бициклизму уређењем бициклистичких стаза.

Бициклистичка трка "Београд-Бањалука", чији су покровитељи предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Вишковић, одржава се од 18. до 21. априла уз учешће 176 бициклиста из 30 земаља.

Старт ове трке био је јуче у 10.00 часова у београдској општини Обреновац.

Због ове трке на снази је данас сукцесивно обустављање саобраћаја на дионицама магистралног пута М-19 Власеница-Милићи-Зворник-Козлук-Пилица у периоду од 11.30 до 15.00 часова.