latinica  ћирилица
19/04/2019 |  15:48 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Требиње: Конференција "Kазнена политика и превенција криминалитета"

Превенција је један од најважнијих инструмената борбе против криминалитета јер све државе које имају јаке превентивне инструменте имају далеко мању стопу криминалитета, истакнуто је на научно-стручној конференцији "Kазнена политика и превенција криминалитета" која се одржава у Требињу.
Конференција у Требињу - Фото: РТРС
Конференција у ТребињуФото: РТРС

Ово је девета научно - стручна конференција, коју Српско удружење за кривичноправну теорију и праксу из Београда организује у сарадњи са Министарством правде Републике Српске.

- Треба да дамо одговоре на два питања. Најприје, да ли кривично-правне норме на просторима држава, чији представници учествују у раду конференције,Србија, БиХ, Црна Гора и Хрватска, задовољавају стандарде, и ако не, шта би требало мијењати - истакао је Станко Бејатовић, предсједник Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу, Београд.

Томислав Чавић, директор Центра за едукацију судија и јавних тужилаца Републике Српске, рекао је да је ова конференција важна и због тога је уврштена у годишњи календар стручног усавршавања судија и тужилаца.