latinica  ћирилица
19/04/2019 |  15:59 | Аутор: Вечерње новости

Урна са посмртним остацима Мире Марковић стигла у Србију

По жељи породице урну је донио њихов пријатељ Слободан Булатовић и она се већ налази у породичној кући Милошевића у Пожаревцу

Урна са посмртним остацима Мирјане Мире Марковић, супруге некадашњег предсједника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, стигла је јутрос из Русије у Србију, преноси БК телевизија.

По жељи породице урну је донио њихов пријатељ Слободан Булатовић и она се већ налази у породичној кући Милошевића у Пожаревцу.

Сахрана Мире Марковић је сутра у 15 часова, када ће урна бити положена испод липе у дворишту где почива и њен супруг. Потом ће свештенство СПЦ Епархије браничевске одржати опело.

Мира Марковић је преминула 14. априла у 77. години, након компликација изазваних упалом плућа. Кремација, којој су присуствовали син Марко Милошевић, његова кћерка Марија и најближи пријатељи, одржана је јуче у Москви. Као што је БК телевизија већ објавила, кћерка Марија Милошевић, која живи у Црној Гори, била је спријечена да присуствује посљедњем испраћају своје мајке јер не посједује потребна лична документа, због чега није била ни на сахрани свог оца 2006. године.