X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
19/04/2019 |  17:07 ⇒ 17:42 | Извор: СРНА

Бањалука: У школској трци учествовало више од 1.200 ученика

У школској трци у оквиру "Vivija ran end mor vikend" фестивала у Бањалуци учествовало је више од 1.200 ученика основних и средњих школа, а најбрже учеснике дочекала је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.
Бањалука - Фото: СРНА
БањалукаФото: СРНА

Тривићева је истакла значај бањалучког полумаратона, који је већ постао бренд међуспортским активностима.

- Велики значај овог фестивала је у томе што су организоване и активности у којима учествују ученици, међу којима на овај начин промовишемо здрав начин живота - рекла је Тривићева.

Она је додала да је план Министарства да се спорт у школама издигне на виши ниво, те да се повећава број часова физичке активности.

- Подаци говоре да је то неопходно како би имали здрав начин раста и развоја дјеце - рекла је Тривићева.

Спортски директор бањалучког полумаратона Рада Рачић изразила је задовољство што су овогодишњи фестивал отворили основци и средњошколци, који су дошли из 17 основних и 10 средњих школа.

- Надам се да ће већи дио ових младих људи који су учествовали данас у трци да се посвете спорту и формулисати се као спортисти - река је Рачићева.

Она је изразила захвалност руководству школа чији су ученици учествовали у трци на организацији и посвећености да активирају школарце.