latinica  ћирилица
19/04/2019 |  21:20 | Аутор: РТРС

Будућност изједначила, мајсторица у Београду!

Кошаркаши Будућности славили су у Подгорици против Црвене звезде у четвртом мечу финалне серије АБА лиге резултатом (84:80), изједначивши тако у серији на 2:2. Пети одлучујући меч играће се у Београду.
АБА лига (Фото:ABA) -
АБА лига (Фото:ABA)

По четвртинама је било (20:25, 15:13, 22:20, 27:22).

Пети меч за титулу и пласман у Евролигу играће се у понедјељак 22. априла.

Од самог старта Едвин Џексон је кренуо озбиљно, постигао је осам узастопних поена, Будућност је повела са 14:10, али је Милан Томић имао спреман одговор на другој страни. Тачније, Били Берон је био пуцачки расположен, Мохамед Фаје је само ставио шлаг на торту са пет поена у првој дионици за плус пет за госте.

У наставку поново игре у серијама једних и других, преко Гордића Будућност стиже до нове предности, али је поново Звезда имала одговор.

Одлична одбрана Црвене звезде у периоду другог дијела друге четвртине је условила бољи напад, па су Филип Човић, Били Берон, Дејан Давидовац и Маик Цирбес довели госте у предност од осам поена разлике.

Ипак, захваљујући Норису Колу и Ерлу Кларку домаћин смањује на -3 пред почетак другог полувремена. Кларков погодак је био невјероватан, из веома тешке ситуације, ради се о веома битном кошу који је дао крила екипи Будућности у наставку.

Берон је са две тројке отворио трећу четвртину, а након тројке Добрића и два поена Оџа Црвена звезда је стигла и до +10 (41:51).

Добром игром у одбрани и захваљујући расположеном Ерлу Кларку Будућност стиже до 53:53, услиједила је резултатска клацкалица, након поена Џексона домаћин је стигао до 57:56, али су гости стигли до предности пред посљедњу дионицу захваљујући поенима Оџа.

Тројком Едвина Џексона Будућност стиже до два поена предности, а ерупција одушевљења на трибинама је виђена када је Кол постигао нова два поена за 62:58. Очекивао се одговор од стране Црвене звезде, и он је услиједио од стране Фајеа и Берона, након закуцавања Сенегалца било је +4 за Црвену звезду.

Кларк је био незаустављив, новом тројком је вратио свој тим у утакмицу, а у посљедња два минута је домаћин ушао уз предност од два поена (74:72).

Можда и кључни детаљ на овом мечу јесте тројка Едвина Џексона, потом и два поена Нориса Кола за +7 на само 48 секунди до краја утакмице.

Тада је било све готово, Звезда није имала снаге, па ће се играти пета утакмица.

Едвин Џексон је постигао 23 поена, Норис Кол је имао 31. Код Црвене звезде најефикаснији је био Били Берон са 24 поена, Фаје је имао 14.