latinica  ћирилица
20/04/2019 |  08:32 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Ловћен је за Црну Гору оно што је Нотр Дам за Француску

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да је Ловћен за Црну Гору оно што је Нотр Дам за Француску, те да је рушење цркве на Ловћену најсрамнији чин који се догодио у свијету.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит црногорско-приморски АмфилохијеФото: СРНА

- То је било и рушење Црне Горе, чин који се и данас наставља - рекао је митрополит Амфилохије.

Он је истакао да би било добро да Французи, након трагедије која се догодила са Нотр Дамом, на којем су звонила звона за вријеме битке на Косову, схвате да су и они учествовали у уништавању 150 цркава на Косову, међу којима је и Богородица Љевишка, која је исто тако стара, чудесна и лијепа, као што је и Нотр Дам.

Митрополит Амфилохије каже да је најтеже и најгоре што "братоубилачки и богоубилачки дух живи и данас у Црној Гори", као и што се на његовим основама наставља много тога.

- Ове пријетње да се руше цркве које су обновљене, као што је обновљена црква Свете Тројице на Румији - рекао је митрополит Амфилохије синоћ у Даниловграду.

Он је навео да цркве хоће да руше они који су хтјели да одбију враћање крста на Сахат кулу.

- Они су сада крстоломци и на Румији и на крстионици, а то се претвара у питање поштовања или непоштовања закона - рекао је митрополит Амфилохије.

Он је истакао да је данашња црногорска власт "учинила оно што ни Бог не може да чини".