latinica  ћирилица
20/04/2019 |  09:24 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Ђокановић: Јачати сарадњу са братском Србијом

Начелник општине Доњи Жабар Никола Ђокановић рекао је Срни да ова локална заједница од најављеног састанка у Бијељини са руководством Србије очекује још боље повезивање са матицом Србијом и јачање сарадње.
Општина Доњи Жабар - Фото: РТРС
Општина Доњи ЖабарФото: РТРС

Ђокановић је подсјетио да је општина Доњи Жабар посебно захвална Влади Србије за донацију од 150.000 КМ за изградњу подручне основне школе у насељу Лончари која је била уништена у поплавама 2014. године.

Он је истакао да је ова општина веома захвална владама Србије и Републике Српске за помоћ и сарадњу у протеклим годинама.

Премијер Српске Радован Вишковић недавно је најавио састанак свих начелника и градоначелника из Српске и представника неколико општина из ФБиХ са већинским српским становништвом са високим званичницима Српске и Србије. Састанку би требало да присуствују предсједавајући предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић,предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и њихови сарадници.

На овом састанку почетком маја требало би да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у реализацији будућих.