latinica  ћирилица
20/04/2019 |  10:28 ⇒ 10:30 | Аутор: СРНА

Перишић: Прошлогодишња производња једна од најбољих

Хидроелектране на Дрини су у прошлој години оствариле производњу од 1.153 гигават часова електричне енергије, што спада у једну од најбољих годишњих производњи у досадашњем раду предузећа, изјавио је Срни директор овог предузећа Недељко Перишић.
Недељко Перишић - Фото: СРНА
Недељко ПеришићФото: СРНА

Перишић је рекао да је примјетан позитиван тренд у остварењу планираних прихода од продаје, што је довело до нето добити у пословању од 8,2 милиона КМ.

За концесиону накнаду, истакао је Перишић, у прошлој години исплаћено је око шест милиона КМ за општине Вишеград, Рудо, Рогатица, Ново Горажде и Горажде.

Он је оцијенио да су добри производни резултати омогућили уредно снадбијевање домаћих потрошача и пласман билансних вишкова другим купцима и у извоз, као и да је у континуитету пружан довољан обим помоћних услуга за стабилно функционисање електроенергетског система БиХ и реализовани су сви инвестициони пројекти који се односе на погонску спремност постројења.

Перишић је додао да је погонска спремност износила 92 одсто и да су агрегати били у стању оптималне погонске спремности.

Према његовим ријечима, ово предузеће се налази у предремонтном периоду и у току су припреме за тај посао који ће кренути у планираном периоду.

Перишић је напоменуо да се ове године обиљежава 30 година рада предузећа, те да ће у наредних неколико година ући у ревитализацију погонских објеката и система.

Он је додао да се кроз активности овог предузећа помаже рад спортских клубова у Вишеграду и региону, као и рад омладинских невладиних организација.

- Покренули смо и давање стипендија најуспешнијим студентима у прошлој и текућој години - истакао је Перишић.

Он је рекао да кроз социјално одговоран рад настоје да подстакну младе људе да се баве спортом, јер су свјесни да без великих предузећа клубови не би могли опстати.

У предузећу је тренутно запослено 307 радника, а директор за наредне године најављује могућност новог запослење, јер сматра потребним да радници, који су пред пензију, обуче младе, способне људе који могу наставити успјешно да послују у предузећу.