latinica  ћирилица
20/04/2019 |  11:18 ⇒ 11:19 | Аутор: СРНА

ДФ: Министар одбране да поднесе оставку због кокаина на броду Јадран

Демократски фронт позвао је министра одбране Црне Горе Предрага Бошковића да поднесе оставку због кријумчарења 50 килограма кокаина на војном школском броду Јадран.
Демократски Фронт - Фото: илустрација
Демократски ФронтФото: илустрација

- Скандал који се десио на војном броду Јадран логична је посљедица моралног срозавања и Црне Горе и њене војске, које непрекидно траје од стварања приватне државе Мила Ђукановића. Храброст, оданост, част, и друге вриједности које су красиле војника у Црној Гори ишчезле су у годинама након бруталне агресије НАТО на нашу отаџбину - навео из ДФ-а.

Из овог опозиционог савеза истичу да је идеја била да се код припадника црногорских оружаних снага затре свака врста патриотизма, а да служење туђим интересима постане једини прихватљиви модел понашања.

- Позивамо министра одбране да одмах поднесе оставку на ову функцију, ако му је остало и зрно части и да макар на тај начин неко демонстрира јавну одговорност за криминал који се појавио и тамо гдје нико није очекивао - наведено је у саопштењу.

Из ДФ-а оцјењују да је некадашњи понос оружаних снага - ратна морнарица, данас тешко искомпромитована, зато што они који управљају Црном Гором не држе ни до части ни до војске, него су "преко ноћи постали милијардери бавећи се шверцом дроге, цигарета, акцизних роба и разним другим криминалним радњама".

ДФ пита колико је до сада прошверцовано дроге са преосталих бродова и патролних чамаца, ако се оволика количина превози школским бродом.

Из овог опозиционог савеза подсјећају да се Специјално државно тужилаштво Црне Горе прогласило ненадлежним када је кокаин пронађен у контејнерима компаније Воли, када нико није ухапшен, док сада изиграва агилност, па је одмах осумњичен и ухапшен подофицир.

Црногорски медији преносе да се подофицир Војске Црне Горе Душко Раденовић ухапшен због сумње да је знао за кријумчарење око 50 килограма кокаина на школском броду Јадран.

Црногорска војна полиција јуче је на основу оперативних информација Министарства одбране заплијенила кокаин на школском броду Јадран и тако спријечила кријумчарење. Осим дроге, на броду је заплијењено и више комада илегалног оружја.