latinica  ћирилица
21/04/2019 |  08:19 ⇒ 08:30 | Аутор: СРНА

Због бициклистичке трке обуставе саобраћаја на појединим дионицама

Саобраћај се јутрос на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, али се током дана због Међународне бициклистичке трке очекују повремене обуставе на дионицама магистралних путева на релацији Друговићи-Прњавор-Дервента-Србац-Градишка-Лакташи-Бањалука, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

У периоду од 9.30 до 16.00 часова саобраћај ће бити обустављан на дионицама магистралних путева Друговићи-Прњавор-Дервента-Бијело Брдо-Србац-Мали Разбој Љевчански-Нова Топола-Лакташи-Клашнице-Бањалука.

Поводом католичког празника Ускрса на подручју ФБиХ до поноћи је на забрањен превоз експлозивних материја.

Због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници измјењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново. Предвиђено је да радови трају до краја године.

У току је реконструкција водоводне мреже на магистралном путу Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу на подручју општине Модрича, затим на дионици од Клашница до Шарговца због изградње собраћајнице за Залужане, те од Бањалуке до Челинца и Котор Вароша, као и на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току градња стаза за пјешаке.

Измјене саобраћаја су актуелне и на ауто-путевима Градишка-Бањалука и "9. Јануар" од Бањалуке до Добоја због изградње наплатних станица Чатрња и Маховљани.

Једним коловозном траком због клизишта возила пролазе на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

И даље је у Трну на снази забрана саобраћаја за теретна возила због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну.

На подручју Бањалуке данас ће због одржавања различитих манифестација долазити до обустава и измјена у одвијању саобраћаја.

У ФБиХ се једном траком наизмјенично саобраћа на дионици ауто-пута Сарајево запад-Сарајево сјевер због радова на вијадукту Бојник.

Због радова у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила саобраћа се једном траком, наизмјенично. Током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици долази до формирања дужих колона у оба смјера.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста на улазу у Бугојно, обустављен је саобраћај. За вријеме радова путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија. Теретна возила укупне масе веће од седам тона користе путни правац Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Устипрача-Горажде, Семизовац-Вогошћа, на улазу у Вогошћу, кроз Неум, Кладањ-Подпакленик, Теслић-Каруше и на раскрсници магистралних путева у Тасовчићима.

На граничним прелазима јутрос се на прелазак границе не чека дуже од 30 минута након великих гужви током претходне ноћи.

Гранични прелази Нови Град-Двор и Иваница-Горњи Бргат отворени су за путнички саобраћај, док је из безбједносних разлога затворен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

АМС подсјећа возачи који крећу на пут ван граница БиХ да сада имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Возачима се савјетује да прије поласка на путовање провјере тренутно стање саобраћаја на овим прелазима и у случају гужви одаберу други, најближи гранични прелаз.