latinica  ћирилица
21/04/2019 |  10:54 ⇒ 11:52 | Аутор: РТРС

Приједор: Изведена представа "Наши дани"

У Приједору је одиграна трећа представа такмичарске конкуренције 14. Међународног фестивала позоришта "Златна вила".

Народно позориште Републике Српске из Бањалуке извело је представу „Наши дани“, рађену према тексту Жељка Стјепановића и у режији Југа Радивојевића.

Представа "Наши дани" од премијере у марту прошле године, играна је више од 30 пута и сваки пут су карте распродане и по мјесец дана унапријед. Приједорска публика такође ју је прихватила са одушевљењем.

У представи се тематизује проблем одласка младих људи. На сатиричан начин говори се о корупцији, куповини диплома, расипању јавног новца, немогућности стручних људи да пронађу посао и прљавштини у политици.

- Потребно је да проговоримо о свим тим стварима које нас муче, које живимо и трпимо, нажалост, а по реакцијама публике у Бањалуци и у Приједор и гдје год играмо видимо да људи препознају те проблеме, проналазе се у њима. Мислим да нам је оваквих представа потребно пуно више - истакао је Љубиша Савановић глумац Народног позоришта Српске.

У оквиру 14. Међународног фестивала позоришта "Златна вила" биће одиграно седам представа, пет у такмичарској конкуренцији и двије ревијалне. Вечерас ће, у ревијалном дијелу, у копродукцији Народног позоришта из Београда и Народног позоришта из Сомбора, бити изведена представа "Френки и Џони" по тексту Теренса МекНилија и у режији Тее Пударић. Медијски партнер Фестивала је Радио-телевизија Републике Српске.