latinica  ћирилица
21/04/2019 |  13:33 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Стевандић: Изборна скупштина 19. маја

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић најавио је да ће на изборној скупштини 19. маја у Бањалуци бити изабрано комплетно руководство странке, нови Главни одбор, те предједници и замјеници предсједника општинских и градских одбора.

Стевандић је навео да ће Изборној скупштини у спортској дворани "Борик" присуствовати више од 1.000 делегата, те да ће свима који су уложили труд и рад у странку бити уручене плакете, саопштено је из Уједињене Српске.

Он је послије сједнице Предсједништва, одржане данас у Дервенти, рекао да Уједињена Српска има више од 1.000 мјесних одбора, а да је циљ да их догодине буде више од 1.500, те да се тако "покрије" комплентна Република Српска.

- Можемо са поносом да кажемо да смо постигли резултате изнад очекивања, али да то не значи да ћемо стати већ да је наш посао да будемо још јачи и бољи - истакао је Стевандић.

Стевандић је изразио задовољство напретком Уједињене Српске и њеним позиционирањем као странке која води добру националну политику и чији резултати се ових дана виде и у Сарајеву и у Бриселу.

Према његовим ријечима, странка има одличне економске програме који ће употпунити Владу Републике Српске и Савјет министара.

Стевандић је оцијенио је да је ова странка имала највећи успон у Републици Српској и БиХ.

Он је рекао Срни да су на данашњој сједници Предсједништва Уједињене Српске донијели план рада за наредни период, да онима који су дали велики доприност стварању странке додијеле повеље и плакете, а награде подијеле најбољим ђацима и студентима.

- Желим да изразим велико одушевљење начином на који странка функционише, ради и постаје јака, а највећи број младих образованих људи приступа на дневној бази - навео је Стевандић, након сједнице која је одржана на излетишту Тешендић у Доњој Лупљаници код Дервенте.

Стевандић се присјетио да је било дана када је странци приступало више од 50 чланова дневно, а да је сада просјек 10-20, па хоће да искористе тренд да побољшају и ојачају страначку организацију.

Он је навео да је странка добила довољан број позиција и да им је важније да кандидују људе спремне да покажу да се може дати већи допринос за Републику Српску.

Говорећи о формирању власти на нивоу БиХ, Стевандић је рекао да је лидер СДА Бакир Изетбеговић спреман жртвовати стабилност БиХ због својих идеја и пројекција, а и потребе СДА да направи корективе или балансе у власти Федерације БиХ.

- Они желе да што дуже задрже садашњу гарнитуру, људе из Савеза за промјене који су њима лојални и који им омогућавају да раде шта хоће. Они желе да што више одуже период када на власт долазимо ми који ћемо радити оно што се договоримо, а не оно што они хоће - каже Стевандић.