latinica  ћирилица
21/04/2019 |  17:56 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Бијељинска школа "Михајло Пупин" изабрана за најбољу средњошколску установу у БиХ

Мрежа савјета ученика у БиХ изабрала је најбољег средњошколца, професора и школу. Бијељинска средња техничка школа "Михајло Пупин" изабрана је за најбољу средњошколску установу у БиХ. Тиме је потврђен дугогодишњи квалитетан рад у тој школи професора и њихових ученика који на многим такмичењима освајају висока признања.

Најбољег средњошколца, професора и школу изабрало је руководство Мреже савјета ученика у БиХ у оквиру кампање "Желимо знати када ће свјетло засјати".

Резултати ученика бијељинске школе "Михајло Пупин" на регионалним, републичким и државним такмичењима пресудили су у одлуци да та школа буде најбоља у БиХ.

- Ове године смо освојили прво мјесто на републичком такмичењу из физике и математике, а имамо ученике који су се из програмирања пласирали на државно такмичење - рекао је Миленко Максимовић, директор Техничке школе "Михајло Пупин" Биејљина.

Школа "Михајло Пупин" одавно је препознатљива у региону по младимм иноваторима, учешћу на ИНОСТУ – међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва и многим такмичењима у региону.

- Прошле године сам остварио прво мјесто у Републици из Основца електротехнике, а ове године сам се више посветио математици јер ми је потребна за пријмени на ЕТФу и остварио сам прво мјесто из математике на регионалном такмичењу, а из физике такође прво мјесто на републичком. Што се тиче иноваторства, прошле године сам заузео прво мјесто на ИНОСТУ са пројектом "Смартлок" - каже Александар Спасојевић, ученик Техничке школе "Михајло Пупин".

У посљедње вријеме ова школа добила је и нови унутрашњи визуелни изглед. Талентовани ученици остављају иза себе мурале и ликовне радове на зидовима школе.

- Уписао сам шумаство за столара, волим то занимање, али не видим себе као занатлију, него неког ко ће да прави планове јер сам више за осликавање и планирање него за сам физички рад - појашњава Димитрије Перић, ученике Техничке школе "Михајло Пупин", смјер столар.

Оно што чини квалитет ове средњешколске установе у Бијељини јесте чињеица да посљедњих година значајан број њених ученика завршавају студије у Београду и Новом Саду и тамо добијају послове асистената и професора или значајна мјеста у одређеним компанијма које раде за страно тржиште