latinica  ћирилица
22/04/2019 |  11:53 | Аутор: СРНА

Пронађена дрога, шест лица ухапшено током викенда у Бањалуци

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука на подручју града Бањалука су од петка до недјеље успјешно обезбједили двадесет четири јавна окупљања тј. културно спортске манифестације, на којима није евидентирано нарушавање јавног реда и мира као ни извршење кривичних дјела која би изазвала узнемиреност.
Полиција, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Полиција, ПУ БањалукаФото: РТРС

Шест лица је лишено слободе и испитано на околности посједовања опојне дроге (марихуане, спид, екстази), три лица су лишена слободе на основу расписаних потрага, а шест лица је лишено слободе због вожње под утицајем алкохола.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, предузели су и низ других мјера и радњи у којима су санкционисана лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру Републике Српске и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи - саопштено је из ПУ Бањалука.

Такође, полицијски службеници су на подручју Полицијске управе Бањалука, извршили увиђај у укупно четрдесет седам саобраћајних незгода у којима је пет лица задобило лакше, а три лица теже повреде.

Полицијска управа Бањалука апелује на све возаче да се придржавају законских прописа, да одговорим понашањем воде рачуна о безбједности свих учесника у саобраћају и тиме спријече могуће посљедице.