latinica  ћирилица
22/04/2019 |  13:27 ⇒ 13:28 | Аутор: РТРС

Пети бањалучки полумаратон - ове године трка дјеце са инвалидитетом

Пети бањалучки полумаратон боће одржан 12. маја, саопштио је данас организатор трке.
Пети Бањалучки полумаратон - Фото: РТРС
Пети Бањалучки полумаратонФото: РТРС

Овогодишњи бањалучки полумаратон ће показати и своју хуману страну. Сви заинтересовани ће моћи купити хумани број, а дио новца од котизација ће бити додијељен двјема организацијама - Удружењу самохраних родитеља "Понос" и Омладинској организацији "Здраво да сте".

Организатор маратона посебно истиче да су поносни што ће ове године за дванаест малишана са инвалидитетом омогућити учествовање на маратону и то захваљујући колицима која су направљена и прилагођена баш за улично трчање.

До сада се за полумаратон у дужини од 21, 1 километар пријавило више од хиљаду тркача, за Мивела бањалучких 10 километара пријавило се више од 250 тркача, док ће Телегруп штафетну трку на овогодишњем полумаратону трчати више од 40 тимова.

- Оно што нас највише радује је података да је за најмлађу и најмању, Бамбини трку, пријављено више од 500 малишана. Најзабавнија Nektar Fun Run трка у дужини од 1,8 километара и ове године ће окупити на стотине учесника. Прилагођена је свим узрастима. Дођите на бициклу, ролама у колицима. Са собом понесите само добро расположење - саопштио је организатор трке.