latinica  ћирилица
22/04/2019 |  14:34 | Аутор: СРНА

Ухапшена два лица због покушаја кријумчарења 11 миграната

Припадници Јединице граничне полиције Требиње данас су, у оквиру оперативне акције "Бастион", ухапсили двојицу држављана БиХ због постојања основа сумње да су покушали да прокријумчаре 11 држављана Ирака из Црне Горе у БиХ.
Мигранти (архив) - Фото: РТРС
Мигранти (архив)Фото: РТРС

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да се међу кријумчареним мигрантима налазило и петоро дјеце.

Кријумчарење је спријечено контролом путничких возила "шкода" и "мерцедес" регистарских ознака БиХ у граничном појасу на подручју Билеће.

Илегални мигранти нису имали идентификационе документе, а посједовали су потврде да су тражиоци азила у Црној Гори.

О догађају је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, а у току је даљи рад на овом случају.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродрома Бањалука контролом пасоша четворо страних држављана на лету за Берлин открили су фалсификоване специјалне пасоше Турске којима су они покушали изаћи из БиХ.

Прегледом пртљага нашли су још 10 докумената /четири пасоша, четири личне карте и двије возачке дозволе Турске/, за које постоји сумња да су фалсификована.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело фалсификовања исправе, о догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

У току је даљи рад на овом случају.

Припадници Јединице граничне полиције Орашје, приликом прегледа ствари држављанина БиХ чији су иницијали Х.Ч. /26/, открили су фалсификовану возачку дозволу БиХ.

Х.Ч. је контролисан у аутобусу који саобраћа на релацији Тузла-Хамбург на граничном прелазу Орашје на изласку из БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Брод ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали Д.А. /43/, за којег је граничним провјерама утврђено да га потражује Суд БиХ због кријумчарења људи.

Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Брод и предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Службеници ове јединице лишили су слободе и држављанина БиХ чији су иницијали М. Г. /26/ јер га потражује Општински суд у Великој Кладуши због тешке крађе.

Он је предат службеницима Судске полиције Оџак.

Приликом уласка у БиХ, на прелазу Хум, ухапшен је држављанин БиХ И.Д. /41/, након што је утврђено да га потражује Основни суд у Добоју због тешке крађе.

Службеници Јединице граничне полиције Хум предали су га службеницима Окружног центра Судске полиције Требиње.

Службеници Јединице граничне полиције Градишка су, приликом уласка у БиХ, на прелазу Градина лишили слободе држављанина БиХ чији су иницијали Н. М. /45/, за којег је провјерама утврђено да је МУП Републике Српске расписао потјерницу због кријумчарења људи.

Он је предат службеницима МУП-а Републике Српске.