latinica  ћирилица
22/04/2019 |  15:04 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Ђаковић: Нова скупштинска већина је непринципијелна

Непринципијелна коалиција, која чини нову скупштинаску већину у Приједору настоји да руши власт, умјесто да на демократски начин мијења односе у граду- поручио је градоначелник Приједора и предсједник приједорског Градског одбора ДНС-а, Миленко Ђаковић. Каже да је на посљедњој сједници локалног парламента то потврђено појединим смјенама, а постоје и усмене најаве да би рудник "Арселор митал" ускоро могао умањити производњу на копу Омарска.

Промјена скупштинске већине довела је до тога да непринципијелна коалиција ремети функцију града, прије свега, смјенама квалитетних кадрова, попут досадашњег предсједника Скупштине града, Сеада Јакуповић из СДП-а, али и ДНС-овог кадра, Златана Ритана, вршиоца дужности начелника Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове, истиче градоначелник Приједора. Нарушени односи могли би се негативно одразити на привредни развој града.

- Ово све упућује на покушај рушења власти у граду Приједору, а не на демократску промјену власти која се дешава сваке четири године на изборима и све ове конотације које се дешавају на скупштини града могу створити неравнотежу и осјећај несигурности у граду Приједору, што може имати далекосежне посљедице - поручио је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора и предсједник ГО ДНС-а Приједор. 

Данас у Приједору није тренутак да се прича о политици, јер је због убиства полицајца на дужности, требало да буде проглашен Дан жалости, поручено је из приједорског СНСД-а.

- Мислим да данашње свакакве изјаве поготово политичке не налазе мјесто у овом тренутку у граду Приједору, а ја ћу се огласити о свему када за то дође тренутак, сазваћу прес конференцију, па ћу имати свој коментар - поручио је Саша Бурсаћ, предсједник ГО СНСД Приједор. 

Овдје се не ради о подјели на власт и опозицију, већ су настали проблеми ујединили странке у приједорској скупштини, истичу у приједорском ПДП-у.

- Зашто је ДНС након толико година изгубио повјерење свих парламентарних и ванпарламентарних странака? Желио бих да нагласим да је било проблема и у раду саме скупштине и непоштовања одређених скупштинских одлука - рекао је 
Далибор Грабеж, предсједник ГО ПДП-а Приједор.

Ђаковић је нагласио и да постоје усмене најаве да би рудник "Арселор митал" ускоро могао умањити производњу на копу Омарска, што би могло да доведе и до смањења броја радних мјеста. Сматра да је разлог за то неријешени односи између овог рудника и Владе Српске о куповини РЖР-а "Љубија".

- Молим све представнике Владе да са "Арселор миталом" успоставе однос. Ако нема другог партнера да се даље развијају процеси рударења у граду Приједору, да се повећава број запослених радника, а не да нам се деси процес умањења или губитка посла за дио радника у садашњој компанији "Арселор митала" у Омарској - додао је Ђаковић.

Из приједорског ПДП-а поручују да их не интересује која ће компанија купити РЖР "Љубија", већ апелују да се овај проблем ријеши што прије, ради задржавања постојећих и отварања нових радних мјеста у области рударства.