latinica  ћирилица
22/04/2019 |  15:20 | Аутор: Б92

Моја: Новак пријетња Надалу у Паризу

Тренер Рафаела Надала, Карлос Моја, и даље је опрезан када је реч о прогнозама за предстојећи Гренд слем турнир, Ролан Гарос.
Рафаел Надал , Карлос Моја - Фото: Getty Images
Рафаел Надал , Карлос МојаФото: Getty Images

Такмичење у Булоњској шуми почиње 26. маја, а титулу брани управо Надал који ће покушати да освоји 12. титулу на Отвореном првенству Француске.

Моја, који је некада био први играч свијета, и даље вјерује да је Новак Ђоковић претња број један за Надала.

- Новак је побјеђивао Рафу када је играо свој најбољи тенис. Ако игра добро, као што је то показао у Аустралији, он је играч који увијек може да освоји титулу. Можда није специјалиста за шљаку, али једнако добро се прилагођава свим подлогама - сматра Моја.

Ђоковић и његов тренер Марјан Вајда најавили су да ће радити на дотјеривању игре на шљаци за шта претходних година нису имали довољно времена.

- Новаков стил игре готово да се не мијења у зависности од подлоге. На шљаци има више времена за реакцију, више ризикује, освојио је Ролан Гарос и много турнира на шљаци. Он је одличан играч и на овој подлози - сматра Моја.

Поред Новака, Моја истиче и да је Доминик Тим тај који може да направи добар резултат.

- Његова игра је прављена за шљаку, он је специјалиста. Удара веома снажно, напредује из године у годину и треба пазити на њега јер је одличан тенисер - поручио је Карлос Моја.