latinica  ћирилица
22/04/2019 |  15:41 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Шта се нуди Семберцима у туристичким агенцијама за предстојеће празнике?

Семберија је посљедњих десетак година постала атрактивно туристичко одредиште за госте из региона, првенствено захваљујући Етно- селу Станишићи, али и манифестацијама попут Савске регате, Пантелинских свечаности, Златног котлића. Иако Бијељина биљежи туристички процват, доста је и оних Сембераца који празничне дана проводе на неким другим мјестима, а управо су предстојећи нерадни дани и прољећни распуст у школама -идеални за путовања.

Већина грађана Бијељине предстојеће празнике провешће код куће, у кругу породице и пријатеља, али има и оних који су себи приуштили путовања. Слажу се у једном, жеље су једно, а могућности друго.

- Мало више је програма за омладину. Имамо организовано једнодневни одлазак у Будимпешту, посјета краљици Дунава, и можемо рећи да је увијек велико интересовање за главни град Мађарске и његове љепоте - прича Сања Николић из туристичке агенције. 

Највише припремљених аранжамана за васкршње и првомајске празнике продата је, што радује туристичке раднике у Бијељини. Поред познатих туристичких мјеста у Србији, једнодневни излети у земље региона, све су популарнији.

- Што се тиче првомајских празника, ту смо направили мало краће дестинације, више једнодневних излета, Румунија, Темишвар, то нам је онако најатрактивније путовање које имамо за 1. мај - истиче Софија Стевановић из туристичке агенције. 

И Бијељина има шта да понуди онима који се одлуче да празнике проведу у овом граду. Аранжмани укључују бројне атракције попут Етно - села Станишић, манастира Свете Петке, Светог Василија Острошког и Тавне, као и одлазак на обалу ријеке Дрине.