latinica  ћирилица
22/04/2019 |  16:23 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

У Теслићу ванредна сједница СО - одборници осудили напад на Богданића (ФОТО)

Теслићки одборници оштро су осудили физички напад на бившег министра и актуелног посланика у Представничком дому Парламента БиХ Драгана Богданића, те затражили процесуирање извршилаца и откривање налогодаваца. Сједници нису присуствовали начелник Милан Миличевић и одборници СДС-а. Подршка Богданићу стигла и од грађана на мирном протесту који је претходио скупштини.

Паљевине аутомобила, пријетње и вербални обрачуни, слика је у Теслићу посљедњих година.

Све је кулминирало физичким нападом на бившег министра и посланика у ПС БиХ Драгана Богданића, након нараслих тензија током референдума о опозиву начелника.

Одборници оцјењују да је то могло да наруши безбједност у граду, те од надлежних траже расвјетљавање случаја и откривање налогодаваца.

- Имајући у виду постојање одређених сазнања потребно је у потпуности расвијетлити улогу у овом догађају Драгутина Шкребића, Милана Миличевића и Слободана Старчевића који је припадник МУП-а, као и евентуално учешће других лица - рекао је Мирољуб Летић, предсједник СО Теслић.

Мишо Стојановић, одборник СНСД-а у СО Теслић истакао је да се нада да ће сви закључци да донесу рјешавање самог случаја напада на Богданића и спуштању тензија на подручју општине Теслић.

Теслић прије почетка СО (Фото: РТРС)

Насиље осуђују али повезаност са овим случајем Шкребића и Миличевића демантују из њихових странака.

То је разлог што одборници СДС-а нису присуствовали сједници оцјењујући је беспотребном. Одсутан је био и Социјалиста Шкребић.

- Свима је већ познато да се овдје ради о унутарстраначким несугласицама и да је позадина свега овога њихови нерашчишћени рачуни - навео је Милан Касаповић, одборник СДС-а у СО Теслић.

Добрила Динић Малић, одборница СП-а рекла је да ова партија строго демантује наводе етикетирања Драгитина Шкребића и ОО СП-а у овој општини као налогодовца физичког напада на Богданића.

Догађај је, према ријечима командира Полицијске станице Теслић Мирослава Станковића изазвао узнемиреност грађана, али није угрозио безбједност у граду.

Скупштини је претходио мирни протест грађана који су осудили напад на Богданића, који је и предсједник теслићког СНСД-а.

Богданић, кога је 17. априла физички напао Теслићанин Илија Павловић, вјерује у надлежне институције.

Нападач је ухапшен и одређен му је притвор. Терети се за кривична дјела тјелесна повреда и угрожавање сигурности.