latinica  ћирилица
22/04/2019 |  16:27 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Петричевић: Ускоро састанак са свим привредницима општине Пале

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је да је данас са начелником Пала Бошком Југовићем договорено да ускоро буде организован састанак са свим привредницима ове општине о унапређењу рада, помоћи малим и средњим предузећима и рјешавању проблема у пословању.

Петричевић је навео да је данас са руководством општине Пале разговарао о привредним потенцијалима којима располаже ова локална заједница, а посебно о пословној зони Фамос, која је у власништву општине и гдје је неопходно привући инвеститоре да отварају нова постројења.

Он је истакао да ће ово новоформирано министарство дјеловати у том правцу и настојати да се, посредством бројних законских рјешења и радом на терену, приближи привредницима и помогне им.

Петричевић је додао да ће данас посјетити и постројења дрвне индустрије Владраг Мокро и за производњу чарапа ДМ хулахоп Пале да би се упознао о капацитетима којима располажу, проблемима у пословању, те приједлозима за унапређење производње и како да им Министарство помогне.

Петричевић је нагласио да је похвално што општина Пале напредује.

Југовић је рекао да ће састанак, који је најавио Петричевић, окупити све привреднике са подручја општине да би се покушао направити план одређених пројеката са којима ће аплицирати према ресорном министарству.

- За нас је важан развој дрвне индустрије и желимо да афирмишемо мала и средња предузећа да бисмо спријечили да извозимо полупроизвод. Огроман проблем нам представља недостатак сировине, повећавају се капацитети за примарну прераду, а ми немамо финални производ - навео је Југовић и додао да је министар Петричевић, који је први пут посјетио општину Пале, обећао да ће помоћи.

Југовић је нагласио да је од четири ресора овог министарства за општину Пале интересантан ресор за мала и средња предузећа у којима локална заједница види шансу за развој.