latinica  ћирилица
22/04/2019 |  16:32 ⇒ 23/04/2019 | 00:15 | Аутор: РТРС

Преминуо полицајац Слађенко Тубин, који је тешко рањен код Љубије (ФОТО)

Полицајац Слађенко Тубин, на којег је у Горњој Равској код Љубије синоћ пуцао Марко Шабић, преминуо је ноћас од задобијених повреда. Нападач који је од раније познат полицији је ухапшен, а након саслушања у Полицијској управи Приједор предат је Републичком тужилаштву у Бањалуци.

Полиција Републике Српске остала је без храброг и поштеног полицајца – истакао је министар унутрашњих послова Драган Лукач, у телеграму саучешћа породици Тубин.

Након што је Полицијској станици у Љубији, синоћ око 19 часова пријављено породично насиље у кући Шабића, гдје је Марко Шабић ножем убо оца Веселка, полицајац Слађенко Тубин упућен је на интервенцију.

С обзиром на то да је Љубија мало мјесто и да се међусобно познају, Тубин је покушао мирним путем да убиједи Марка Шабића да се преда.

Фото: РТРС

- Међутим он је игнорисао његову молбу и из ловачког оружја. Полицајац је покушао да побјегне, међутим он је и даље пуцао за њим - рекла је Мирна Миљановић, портпарол МУП-а Републике Српске.

Слађенко Тубин у приједорску болницу примљен је са тешким прострелним повредама у предјелу стомака.

Тим хирурга одмах га је оперисао.

- На почетку захвата дошло је до застоја срчаног рада и реанимације, гдје је пацијент успјешно реанимиран и операција је трајала око три и по сата - наводи Марко Бероња, дежурни хирург у приједорској болници.

Након што је премјештен у јединицу интензивне његе, четредесетосмогодишњи полицајац је преминуо.

Отац нападача Веселко Шабић, у стабилном је стању. Након збрињавања у приједорској болници, пребачен је на УКЦ Републике Српске, ради наставка лијечења. 

Фото: РТРС

Мјештани Горње Равске у шоку су и кажу, не памте овакву трагедију.

- Како нећу бити шокиран? Како на Ускрс да син убоде оца, а потом узме ловачку пушку и убије полицајца - каже Душан Вукић.

Породица Шабић била је узор кажу комшије, што за починиоца ове незапамћене трагедије нису могли да потврде.

Незванично, Марко Шабић лијечен је у неколико наврата на психијатрији.

Фото: РТРС

- Није смио долазити у контакт са алкохолом, а конзумирао га је. Поред тога, користио је таблете и ето шта је на крају направио - истиче Ивица Шолаја, један од комшија.

Против Марка Шабића је већ једном поднесен извјештај због напада на службено лице, али нажалост никада му није пресуђено.

- Позивам грађане да смире страсти у овако непримјереним ситуацијама јер  догодила се смрт младог човјека који је само вршио своју дужност - наглашава Миленко Ђаковић, градоначелника Приједора.

Телеграм саучешћа породици полицајца Слађенка Тубина упутила је предсједница Српске Жељка Цвијановићпремијер Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

Иза Слађанка Тубина остали су супруга и двоје дјеце.

Сахрана страдалог полицајца је у сриједу, 24.априла у 14 часова на гробљу у Брезичанима код Приједора.