latinica  ћирилица
22/04/2019 |  21:03 ⇒ 21:36 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Изложба слика Горана Чупића

Изложба слика младог которварошког умјетника Горана Чупића отворена је вечерас у Котор Варошу у оквиру обиљежавања Дана општине - 24. априла.
Изложба слика Горана Чупића, Котор Варош - Фото: СРНА
Изложба слика Горана Чупића, Котор ВарошФото: СРНА

Ријеч је о сликару који је Академију умјетности завршио 2011. године у Бањалуци и тренутно је апсолвент на мастер студијама, а излагао је на више колективних изложби у земљи и региону. Ово је прва самостална изложба умјетника који живи и ствара у родним Масловарама.

Изложбу је отворио начелик општине Зденко Сакан, истакавши да је Чупић изградио препознатљив рукопис, а своју енергију умјетничким дјелима преноси на људе добре воље.

- У сликама Чупића су сабрана сва искреност, енергија и непосредност његовог живљења и поимања умјетности. У оквиру наших могућности, подржаваћемо његов рад јер су на већини његових слика природне љепоте которварошког краја - рекао је Сакан.

Чупић каже да, тражећи задовољство, "води дијалог са сликарством и умјетношћу у константној борби са бјелином платна".

- Ова поставка је само дио онога што сам до сада насликао. Трудићу се да истакнем више жанрова, како би људи видјели са колико жара и енергије улазим у сваку слику - рекао је Чупић.

Осим сликарства, овај млади умјетник се бави и графичким дизајном, концептуалном умјетношћу, односно умјетничким инсталацијама у природи, а експеримантише и са архитектуром.

Технике које користи су уље на платну и акрилик на платну, а његова дјела су најчешће намијењена за комерцијалне сврхе, али неријетко слика и за своју душу.

Вечерашњој изложби, која ће бити отворена до четвртка, 25. априла, присуствовали су представници локалне управе, јавних предузећа и установа и бројни грађани.