latinica  ћирилица
22/04/2019 |  21:51 ⇒ 22:19 | Аутор: РТРС

Звезда је шампион АБА лиге! (ФОТО)

Кошаркаши Црвене звезде вратили су круну Јадрана у Београд, пошто су у мајсторици, у петом мечу финала у наелектрисаној амтмосфери препуног "Пионира" савладали Будућност (97:54).
Црвена Звезда на трону АБА лиге - Фото: B92
Црвена Звезда на трону АБА лигеФото: B92

Кошаркаши Црвене звезде од јесени поново ће у Евролигу!

То је епилог пет, не квалитетних, али по много чему специфичних утакмица финалне серије АБА лиге у којој су "црвено-бијели" на крају, ипак за копље били бољи од састава из Подгорице, вративши тако круну у Београд, која им је по мишљењу многих, неправедно отета прошле сезоне.

Звезда - Будућност (фото: Александар Петровић)

И мајсторица у Београду стартовала је онако, као и претходна четири меча, серијом инцидената, али овај пут они су пријетили да се утакмица можда одгоди, или чак и не одигра. Неколико десетина домаћих навијача упало је на терен "Пионира" и физички насрнуло на гостујуће кошаркаше током загријавања. Инцидент је некако смирен, али играчи су отишли у свлачионицу, почетак меча био је неизвјестан, и тек послије 60-ак минута зачула се пиштаљка судије Пухла, да утакмица може почети.

Немања Гордић (фото: Црвена звезда МТС)

А, на паркету рапсодија домаћина! Све је улазило "црвено-бијелима, предност је из минута у минут расла, до невјероватних +40 у посљедњој дионици сусрета. Силно мотивисани "црвено-бијели" нису спуштали гас са папучице, дотукавши Будућност као нико до тада у АБА лиги, у финалним сусретима и да не говоримо. Чак 16 тројки погодили су кошаркаши Звезде, што само показује колико су били доминантни. И тек сада се види шта значи завршити први у регуларном дијелу сезоне, јер предност домаћњег паркета у оваквим мечевима значи много, неки би рекли све.

Црвена Звезда на трону АБА лиге (фото: twitter.com/ABA_League)

По четвртинама је било 18:13, 29:8, 27:16, 23:17.

За МВП-а финалне серије проглашен је сјајни Американац и љубимац "Делија" Вили Берон.

Славље у препуном "Пиониру" могло је да почне....