latinica  ћирилица
23/04/2019 |  07:44 ⇒ 11:42 | Аутор: РТРС

Могуће одгађање наставка засједања НСРС због троструког убиства

Посланици Народне скупштине Републике Српске данас су наставили сједницу на којој требају разматрати Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о оружју и муницији, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

11.15 - Могуће одгађање наставка засједања НСРС. Одлука о овоме ће бити донесена на сједници Колегијума Народне скупштине која је у току.

10.15 - На почетку данашње сједнице Народне скупштине Републике Српске дата је једночасовна пауза на захтјев Клуба посланика ПДП-а. Шеф Клуба посланика ПДП-а Перица Бундало на почетку засједања образложио је да је паузу затражио због консултација у вези са најновијим троструким убиством које се десило синоћ у Лакташима, приликом чега је страдао бањалучки бизнисмен Славиша Крунић.

Прије тога предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је да ће Скупштина данас радити продужено с циљем да се апсолвирају преостале тачке дневног реда четврте редовне сједнице.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

На дневном реду су и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити од насиља у породици.

У наставку четврте редовне сједнице требало би да буду разматрани и Нацрт стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Српској за период од 2019. до 2028. године, као и Нацрт стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској /2019-2029. године/.

Пред посланицима би требало да се нађу и Извјештај о раду и извршењу финансијског плана - буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за период од 1. јануара до 31. децембра 2018. године.

Из Народне скупштине је саопштено да су на дневном реду и Годишњи извјештај Омбудсмана за дјецу за 2018. годину, Годишњи извјештај о резултатима активности Институције Омбудсмана за људска права БиХ за 2018. годину, Приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци-Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање по Пројекту енергетске ефикасности у БиХ, као и избор и именовања.