latinica  ћирилица
23/04/2019 |  07:59 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Убијен Славиша Крунић (ФОТО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске под надзором републичког тужиоца врше увиђај у Гламочанима код Бањалуке гдје су ноћас у пуцњави три лица смртно страдала, а једно задобило тешке тјелесне повреде ватреним оружјем, рекла је начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Мирна Миљановић.

Она је навела да је Полицијској станици Лакташи синоћ у 22.43 часова пријављено да је дошло до пуцњаве у Гламочанима код Бањалуке и да има рањених, а на лице мјеста одмах су упућени полицијски службеници.

Увиђај код породичне куће Славише Крунића (Фото: РТРС)

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум потврдио је раније да су у пуцњави у близини Бањалуке три лица погинула, док је једно рањено.

Убијен је Славиша Крунић, један од његових пратилаца и нападач, док је други Крунићев пратилац рањен.

Начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић рекао је данас да су, након пријаве пуцњаве у Гламочанима у општини Лакташи у којој су три лица убијена, на лице мјеста послате све расположиве снаге из Лакташа и Бањалуке које су тај простор блокирале.

Бркић је рекао да је у току увиђај на лицу мјеста, на којем су и републички јавни тужилац и припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске.

Пацијент чији су иницијали Г.И. /38/, који је протекле ноћи задобио устрелне ране обје ноге и десне руке, хируршки је збринут и за сада је стабилног здравственог стања, те остаје на даљем лијечењу, речено је Срни у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Жељко Ковачевић из Бањалуке убијен је синоћ у току ликвидације Славише Крунића у Гламочанима на подручју општине Лакташи.

Ковачевић је од раније познат полицији.

Припадници САЈ-а (Фото: РТРС)

Ковачевић је ухапшен у фебруару 2011. године у акцији "Стријелац", а полиција је на породичном имању пронашла 452 предмета за која се сумњало да су украдена. Ковачевић је због овога у међувремену осуђен првостепеном пресудом на пет година затвора.

Он је раније правоснажно осуђен на 11 година затвора због разбојништва, а у КПЗ Фоча одлежао је девет и по година. Након тога због провала је осуђен на пет година затвора, али није упућен на издржавање казне јер му Основни суд у Бањалуци није откуцао рјешење пресуде, због чега је један судија дисциплински кажњен.

Жељко Ковачевић, нападач на бизнисмена Славишу Крунића који је убијен у сачекуши недалеко од своје куће у Гламочанима, одслужио је три године казне затвора у Казнено-поправном заводу Бањалука, саопштено је из Основног суда у Бањалуци.

Мотив убиства Славише Крунића, на којег је пуцано синоћ недалеко од његове породичне куће, за сада није познат.

Власник компанија Сектор секјурити, Житопека, Житопродукт, Сектор АДС и Сектор ЗОС Славиша Крунић, те запослени Жарко Павловић трагично су преминули протекле ноћи, саопштено је из ових компанија.

У саопштењу се обавјештавају пословни партнери да ће упркос околностима, компаније наставити рад и у потпуности испуњавати своје обавезе према пословним партнерима и запосленима.

- Генерални директори са руководством изражавају саучешће породицама - наведено је у саопштењу руководства компанија.

Руководства и запослени уз пуну удговорност настављају рад према свим пословним активностима.