latinica  ћирилица
23/04/2019 |  09:34 | Аутор: СРНА

Лукач: Трагедија у Приједору порука свим полицајцима

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да су сви који су одлучили да обуку униформу свјесни опасности који полицијски посао носи са собом, а да је, нажалост, немогуће предвидјети догађај као што је мучко убиство Слађенка Тубина у Приједору, чијој породици је изјавио најдубље и најискреније саучешће.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- Ова трагедија је порука свим полицајцима да свакој интервенцији прилазе максимално озбиљно јер никада не знају гдје могу да наиђу на наоружане и психички поремећене људе - рекао је Лукач за данашњи Глас Српске.

Он је нагласио да је, нажалост, способан и храбар полицајац, који је прошао цијели рат, приликом редовног обављања посла изгубио живот од особе која је била вјероватно у алкохолисаном стању, а могуће и у стању психичког растројства, чиме је на трагичан начин потврђено колико је озбиљан и одговоран полицијски посао.

Говорећи о повлачењу спорних одредаба из приједлога измјена Закона о јавном реду и миру, Лукач је рекао да нису биле уперене против јавности у раду полиције, нити су предложене с циљем да било кога онемогуће у раду, а посебно новинаре.

Када је ријеч о предвиђеном формирању резервног састава полиције, он је рекао да су Републици Српској, али и цијелој БиХ потребне безбједносне снаге, односно више полицајаца који треба да допринесу бољој безбједносној ситуацији.

Одговарајући на питање о најављеном формирању резервног састава полиције у ФБиХ, Лукач је рекао да "нема потребе да пријете формирањем резервног састава".

- Ја поздрављам сваког новог полицајца на улицама цијеле БиХ зато што значи само појачану безбједност за све грађане. Ми на овај начин помажемо и ФБиХ, прије свега нашим колегама у Унско-санском кантону јер ћемо јачом контролом илегалних улазака на источној граници Српске смањити прилив миграната на подручју тог кантона - појаснио је Лукач.

Када је ријеч о случају Давида Драгићевића, Лукач је рекао да је то питање за тужилаштво које у потпуности води тај случај, а да ће полиција дати свој пуни допринос и одговорити на захтјев тужилаштва.

- Наш став је и даље да ћемо дати и учинити све што је потребно да тај случај буде ријешен - рекао је Лукач.