latinica  ћирилица
23/04/2019 |  10:34 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Технолошким иновацијама до нових достигнућа

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас на уводном обраћању на Јахорина економском форуму да захваљујући технолошким иновацијама наш свијет иде у новом правцу.

- Промјене у друштву су толико упечатљиве да је потребно видјети у ком правцу треба ићи даље. То омогућава нови начин комуникације и стога се треба одредити како укорак с новим достогнућима, рекла је Цвијановићева, додавши да су многе ствари увелико и бесповратно превазиђене.

Она је оцијенила да је најбољи начин за развој привреде и повећање стопе запослености пробој на инострана тржишта, а основни предуслов за то је стварање иновативних и квалитетних производа.

- Морамо кориговати наш однос према развоју и у том смислу сви морамо да се прилагођавамо. Образовни сектор мора иновирати свој приступ. Пословни сектор мора пратити трендове који су често захтијевају корјените промјене. Јавна администрација и регулаторне агенције морају блиско сарађивати са различитим секторима како би правовремено разумјели промјене и правиле подстицајан институционални оквир за развој - истакла је Цвијановићева.