latinica  ћирилица
23/04/2019 |  12:44 ⇒ 15:22 | Аутор: РТРС

Вишковић: Радимо на рјешавању убиства Славише Крунића

Премијер Српске Радован Вишковић оцијенио је да је убиство Славише Крунића, које се догодило синоћ у околини Бањалуке, недопустиво и додао да ће учинити све да се такви случајеви више не догоде.

- На терену су и министар полиције и директор полиције и надам се да ће ово убиство у току данашњег дана бити ријешено - рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да су се убиства дешавала и раније и да их Влада сигуро неће моћи све да ријеши, али ће учинити све да тога буде што мање.

- Са рјешавањем овог убиства ми ћемо на неки начин доћи и до одговора о чему се ради у овом случају. Не можете од мене очекивати да вам кажем о чему се радило у убиству Крунића - рекао је Вишковић.

Он је додао да се ради о убиству једног човјека, успјешног привредника и да је то губитак за привреду Српске, али нарочито за његову породицу.

- Ја као човјек морам, и учинићу све да ако треба у наредном периоду донесемо и измјене законских рјешења и превентивна дјеловања да до оваквих и сличних случајева више не дође - нагласио је.

Премијер је истакао да се ради на рјешавању случаја и да је од министра Лукача добио информацију да су нека лица, која се доводе у директну везу са убиством Крунића, приведена.

- Само привођењем починилаца овог убиства и рјешавањем случаја ми ћемо послати поруку грађанима и разјаснити о чему се радило.