latinica  ћирилица
23/04/2019 |  13:53 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Ћулум: Погибија Слађенка Тубина велики губитак за породицу и МУП

За Министарство унутрашњих послова не постоји тежа ситуација од ове, када настрада полицијски службеник приликом извршавања задатка, истакао је директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

Ћулум је посјетио Полицијску управу Приједор и чланове породице убијеног полицајца Слађенка Тубина.

Тишина и мук у Полицијској управи Приједор. Четрдесетосмогодишњи полицајац Слађенко Тубин који је смртно страдао током интервенције, велики је губитак за Полицију Српске, поручио је Дарко Ћулум.

- Ово је велики губитак за породицу, МУП Српске, ПУ Приједор, за станично одјељење Љубија, у којим је наш покојни колега радио - рекао је директор Полиције Републике Српске.

Слађенко Тубин био је храбар и одважан полицијски службеник и ово је ненадокнадив губитак за Полицијску управу Приједор, рекао је начелник Сретоја Вујановић.

- Полицијски посао је сложен. Нажалост, дешавају се ситуације које није могуће избјећи, а у наредном периоду предузећемо све мјере и радње да што више умањимо посљедице по полицијске службенике - истакао је Вујановић.

У протеклих пет година и четири мјесеца у Српској је забиљежено 245 напада на полицијске службенике, у којима је 188 припадника полиције лакше повријеђено, 12 теже, док су два полицијска службеника смртно страдала приликом извршавања задатака.