latinica  ћирилица
23/04/2019 |  14:38 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Ветерани Гарде Пантери: Цвијетиновић урушава углед удружења

Представници Удружења ветерана Гарде Пантери из Бијељине одржали су конференцију за медије на којој су истакли да постоје велики проблеми у раду овог удружења због бившег предсједника Петра Цвијетиновића званог Маљутка.
Прес конференција Удружења ветерана Гарде Пантери - Фото: РТРС
Прес конференција Удружења ветерана Гарде ПантериФото: РТРС

Како кажу, Цвијетиновић својим понашањем и свкодневним радом урушава углед удружења те се и даље понаша као да је предсједник, изјавио је Милан Стевић, предсједник Удружења.

- Одлуком управног одбора Петар Цвијетиновић је искључен из Удружења, те је та одлука уредно спроведена и потврђена на сједници Скупштине. Међутим, већ годину дана трају опструкције у раду на начин да је Петар Цвијетиновић задржао печат удружења, и са њим се представља као легални предсједник - кажу у Удружењу и напомињу да се по ко зна који пут ограђују од свега што ради Петар Цвијетиновић, јер он, како кажу, није више њихов члан.

- Свакодневно нам стижу разноразни рачуни које прави дотични господин, те на тај начин урушава углед ове славне јединице. Апелујем на све надлежне институције града и Републике Српске да нам помогну како би се ријешио проблем који траје већ годину дана, колико је прошло од сједнице Скупштине на којој је он смијењен са функције предсједника Удружења - рекао је Зоран Зарић, члан Управног одбора Удружења ветерана Гарде Пантери.

Другог маја навршава се 27 година од формирања Гарде пантери, која је у току одбрамбено-отаџбинског рата изгубила 100 бораца, један нестао, и преко 800 рањених. Зарић је позвао све чланове, родбину страдалих, те поштоваоце, да другог маја дођу на трг Краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини, како би положили вијенце и одали почаст свим настрадалим припадницима гарде.