latinica  ћирилица
23/04/2019 |  15:46 | Аутор: Б92

Јокић: Угледао сам се на Данкана

Кошаркаши Денвера и Сан Антонија у ноћи између уторка и сриједе у 03.30 у "Пепси центру" играју пети меч првог кола плеј-оф серије Западне конверенције.
Никола Јокић - Фото: Getty Images
Никола ЈокићФото: Getty Images

Послије четири одигране утакмице скор је 2:2, а Денвер има прилику да пред својим навијачима избори трећу побједу и тако поведе у серији.

Наравно, много се очекује од центра Никола Јокића који је бриљирао на протеклом мечу у Тексасу, гдје је Денвер славио први пут још од 2012. године.

Јокић је те вечери постигао 29 поена, а уочи новог сусрета са Спарсима открио је и коме се дивио док је чинио прве кораке у НБА.

У питању је бивши кошаркаш Сан Антонија, Тим Данкан.

- Он је један од два или три најбоља играча на својој позицији свих времена. И не заборавите, освојио је пет титула. Играо сам против њега у својој првој НБА сезони. Није се много кретао у том периоду, али је поред мене убацио 20 поена лагано. Нисам га ни пипнуо. Нисам уствари ништа ни могао да урадим - признао је Никола.

Каже да је много научио из тог искуства.

- Било да је у питању борба за позицију, кретња, лагани шутеви из разних позиција, проналажење простоа, када га гледате како је он све то радио можете много да научите - додао је Јокић.

Какву сезону има говори податак да је у овој сезони имао 56 дабл-дабл учинака и 12 пута трипл-дабл. У доигравању је укупно на другом мјесту по укупном броју асистенција, 37.