latinica  ћирилица
23/04/2019 |  15:52 | Аутор: РТРС

Вукосавље: За изградњу објекта административног центра 318.000 КМ

У Вукосављу је данас потписан уговор о изградњи зграде општинског административног центра, за шта су Влада Републике Српске и општина обезбиједиле 318.000 КМ.
Вукосавље:  Борислав Ракић и Ђуро Винковић - Фото: СРНА
Вукосавље: Борислав Ракић и Ђуро ВинковићФото: СРНА

Уговор су потписали начелник општине Борислав Ракић и директор предузећа "Винковић" из Орашја Ђуро Винковић, а ријеч је о изградњи објекта од 820 метара квадратних.

Наводећи да је рок за завршетак радова 90 дана од увођења извођача у посао, Ракић је прецизирао да су 238.000 КМ обезбиједили Влада Репбулике Српске и Републички фонд за заштиту животне средине, а да је општина издвојила 80.000 КМ.

- Радови ће почети након рушења старог објекта у који је смјештен дио општинске администрације - рекао је Ракић новинарима, додавши да је изградња објекта прва фаза пројекта "Изградња и опремање општинског администратвиног центра" за чију ће реализацију бити потребно укупно милион КМ.

Ракић каже да ће реализација овог пројекта повећати ефикасност рада локалне администрације, те да ће бити смањени трошкови рада, посебно гријања који би били нижи и до 70 одсто од досадашњих.

Истакавши позитивна искуства у реализацији пројеката у Вукосављу, Винковић је рекао да се нада да ће радови на изградњи новог објекта у овој општини бити завршени квалитетно и у предвиђеном року.