latinica  ћирилица
24/04/2019 |  07:44 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Наставак засједања Народне скупштине Републике Српске (РТРС плус, 10.00)

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће данас настављена у Бањалуци разматрањем Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Наставак сједнице заказан за 10.00 часова, док ће у 9.30 часова бити одржана сједница скупштинског Колегијума о одржавању посебне сједнице Парламента Српске о стању безбједности.

Ово је јуче одлучено на ванредној сједници скупштинског Колегијума, након које је предсједник парламента Недељко Чубриловић рекао да ће скупштински Одбор за безбједност припремити информацију о стању безбједности у Републици Српској и одлучити ко ће учествовати у њеном креирању, додајући да ће на томе сигурно бити ангажовани Влада Републике Српске и ресорно министарство.

Чубриловић је рекао да је договорено да се Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о оружју и муницији, разматрају иза осме тачке наставка четврте сједнице парламента Републике Српске.

Осма тачка дневног реда односи се на Нацрт закона о безбједности критичних инфраструктура у Републици Српској. Сједницу Парламента Српске можете пратити у директном преносу на РТРС плус од 10 часова.