latinica  ћирилица
24/04/2019 |  09:08 ⇒ 13:24 | Аутор: АТВ

Браћа Ћулум били чести гости у вили Драшка Станивуковића? (ФОТО)

Полиција је у Санском Мосту ухапсила Нермина и Армина Ћулума, који се доводе у везу с убиством Славише Крунића и Жарка Павловића.
Браћа Ћулум (фото:atvbl.com) -
Браћа Ћулум (фото:atvbl.com)

Како наводи Српскаинфо Армин Ћулум звани Боки познат је полицијским агенцијама широм Европе, као и његов брат Нермин.

Они су на челу бајкерске организације "United Tribuns", коју је њемачка тајна служба прогласила за државну опасност, а у Европи су проглашени за трећу највећу опасност за безбједност, наводе медији.

Браћа Ћулум (фото:atvbl.com)

Према извештају Службе за заштиту уставног поретка и борбу против тероризма Нјеамачке покрајине Бајерн, мотоциклистичка организација, или како сами себе називају братство "United Tribuns", након селефиста и неонациста представља највећу државну опасност у Њемачкој. Њемачка тајна служба их прогласила за пријетњу по националну безбједност након чега је донесено рјешење да се протјерају из ове државе.

Вила (фото:atvbl.com)

Ова група се, према писањима бројних европских медија, бави разним криминалним пословима. Агенција за истраге и заштиту БиХ 2014. претресла је кућу Армина Ћулума у оквиру међународне полицијске акције "Езел", коју је проводило 900 полицајаца на подручју БиХ, Аустрије и Њемачке.

Тада је разбијена криминална група која се бавила трговином људима и проституцијом.

"United Tribuns" дјелује у Аустрији и Швајцарској, а њихови директни конкуренти су групе "Hells Angels" и "Bandidos".

Откуд Драшко Станивуковић на састанцима са овако опасним људима? Која је њихова улога била у данима 30/31.?

Медији наводе да се Станивуковић се неколико пута током протеклих мјесеци састајао са припадницима и вођама "United Tribuns", Армином и Нермином Ћулумом, а поједини медији наводе да је неријетко и састанцима мало даље од очију јавности присуствовао и Давор Драгичевић.

Браћа Ћулум (фото:atvbl.com)

"United Tribuns",  су чланови мотоциклистичке банде која чланове регрутује међу такмичарима борилачких вештина, прије свега онима који припадају ММА сцени, затим међу избацивачима, војницима и тјелохранитељима. Основани су 2004. године у немачком граду Филинген-Швенинген. Оснивач је бивши боксер из БиХ Алмир Ћулум звани Боки. Ћулум, који је иначе из Приједора, је током рата у БиХ избјегао у Њемачку. За њега се наводи да је до 2009. године, заједно са другим члановима братства, водио борделе у Филинген-Швенингену. 2009. године, он је са једним својим рођаком прије велике полицијске рације побјегао у БиХ. Иако је за њим расписана међународна потјерница, Ћулум слободно живи у БиХ.

Браћа Ћулум (фото:atvbl.com)

Браћа Ћулум су спроведена у Управу за организовани криминал МУП-а Српске у Бањалуци, на криминалистичку обраду.

Станивуковић: Никад нисам упознао браћу Ћулум

Драшко Станивуковић у деманту упућеном РТРС-у навео је да никада није упознао, нити одржавао контакте и организовао састанке са браћом Армином и Нермином Ћулумом, као и да је тим састанцима присуствовао Давор Драгичевић.

Коментаришући фотографије браће Ћулум у његовој кући, које су објавили медији, Станивуковић наводи да је "широј јавности позната чињеница да његова породица приватну кућу даје бесплатно за потребе фотографисања вјенчања, матура, рођендана, као и видео и промотивних спотова".

- Поменуте фотографије су настале када је Миле Калаба вршио снимање за потребе "Мис универзума", када је и ангажовао поменута лица - наводи се у деманту.