latinica  ћирилица
24/04/2019 |  13:03 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Ђурић: Србима одузет статус слободних људских бића

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је да спречавање представника Српске листе да наступе на локалним изборима на сјеверу Косова и Метохије представља чин којим су српском народу у покрајини укинута сва политичка права.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

- Даље учешће Срба у било каквим приштинским институцијама и политичким процесима које организује Приштина након оваквог чина постаје бесмислено - истакао је Ђурић.

Он је најавио да ће бити обављене консултације предсједника Србије, Владе и Срба са Косова и Метохије и да ће бити заједнички донесена одлука о даљим корацима, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић је напоменуо да су "представници фашистичког и шовинистичког покрета `Самоопредељење` у приштинској Централној изборној комисији данас увели мјере националне сегрегације, а Србима је и формално одузет статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову".

- Једно је сасвим сигурно, Србија, као демократска и одговорна држава, Албанцима неће ускратити грађанска и политичка права јер се оваквом лудилу и неодговорности Приштине не може и не сме парирати реципроцитетом - истакао је Ђурић.

Он је додао да је невјероватно да се овакве ствари догађају пред очима међународне заједнице, која без икаквог ефикасног одговора посматра све разорније манифестације политичког дивљања Приштине, наводи се у саопштењу