latinica  ћирилица
24/04/2019 |  13:22 ⇒ 15:08 | Аутор: СРНА

Што прије формирати Савјет министара да би се превазишли застоји

На састанку предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са представницима политичког и парламентарног живота Њемачке, Италије, Русије, Белгије и Словачке истакнута је потреба да се што прије формира Савјет министара како би се превазишли застоји у спровођењу процеса у области привреде, економије и европских интеграција.

На састанку је било ријечи о потенцијалима и ресурсима којима Република Српска располаже са нагласком на пољопривредне капацитете и производњу органске здраве хране, енергетику и рударство, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Том приликом је истакнуто да се на овај начин, попут данашњег састанка другог дана Јахорина економског форума, могу успоставити нови односи и контакти зарад боље и успјешније сарадње у будућности.

Вишковић је рекао и да је Српска опредијељена за развој информационих технологија, јер се уз примјену дигиталних технологија долази до унапређења развоја у свим областима, што је и једна од тема "Јахорина економског форума".

Вишковић је разговарао са делегацијом коју чине члан њемачког Бундестага Валдемар Херт, директор за спољне односе Института "Милтон Фридман" Алесандро Мусолино, почасни сенатор Парламента Фландрије Френк Крејелман, директор Фонда прогресивне политике из Русије Олег Бондаренко, посланик Парламента Словачке Јан Марош, посланик Парламента аутономне области Трентино - Јужни Тирол Ђакомо Беци, члан Европског парламента /Сардинија, Италија/ Ђулија Мои и генерални секретар Европске асоцијације покрета националних партија Валерио Ћинети.

Састанку су присуствовали и министар финансија Српске Зора Видовић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић.