latinica  ћирилица
24/04/2019 |  14:25 | Аутор: СРНА

Вишковић: За реконструкцију пута према Jахорини 2,5 милиона КМ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је предузеће "Путеви Републике Српске" издвојило око 2,5 милиона КМ за реконструкцију пута од Јасика према Јахорини и да ће ових дана бити расписан тендер.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

- Ово неће бити само санација, већ ће се направити пут који ће пратити све оно што ће се радити на Јахорини - рекао је Вишковић новинарима на Јахорини, додавши да се не може радити све одједном.

Према његовим ријечима, Јахорина ће ускоро бити једно велико радилиште и градилиште.

- Поносан сам што Јахорина, након низ година, позитивно послује - истакао је Вишковић, подсјетивши да је Влада Српске, у протеклом периоду, уложила десетине милиона КМ у ову планину, како би обезбиједила услове за рад и позитивно пословање.

Он је нагласио да је у сезони у просјеку на Јахорини боравило између 4.000 и 5.000 гостију, те да је намјера Владе да помогне како би се тај број повећао.

- Влада Републике Српске ће учинити све да помогне Јахорину и Олимпијски центар и по питању путне инфраструктуре, као и смјештајног капацитета, а ту је и изградња гондоле - рекао је Вишковић, те додао да су то послови који ће се радити по етапама.

Када је ријеч о новој фискализацији у Републици Српској, Вишковић је рекао да ако дође до тога, све фискалне касе биће набављене "о трошку државе", те да нема потребе за страхом од нових трошкова.

- Ми желимо да издавање фискалних рачуна буде у реалном времену и простору. Желимо да у Републици Српској фискални рачун у моменту прометовања буде видљив и у централном регистру Пореске управе - појаснио је он.

Према његовим ријечима, све припремне радње које се буду морале спровести, биће о трошку Републике Српске, а привредници неће имати додатне трошкове.