latinica  ћирилица
24/04/2019 |  14:33 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Талић: Виолинисткиња Јована Раљић амбасадор културе Бањалуке и Српске

Предсједник Скупштине града Бањалуке Зоран Талић угостио је данас у Градској управи бањалучку виолинисткињу Јовану Раљић, која постиже запажене резултате у Бечу, гдје је на мастер студијама, као и на другим сценама Европе.
Бања Лука: Зоран Талић и  Јована Раљић - Фото: СРНА
Бања Лука: Зоран Талић и Јована РаљићФото: СРНА

Талић је рекао да је ова талентована умјетница амбасадор културе града Бањалуке и Републике Српске, саопштено је из Градске управе.

- Јована Раљић својим знањем и квалитетом представља наш град на европској музичкој сцени у најбољем свјетлу. Надам се да ће се сарадња коју смо данас успоставили наставити јер умјетници попут Јоване најбоље афирмишу Бањалуку на путу кандидатуре за Европску пријестоницу културе 2024. године - истакао је Талић.

Он је рекао да ће млада виолинисткиња увијек имати подршку Бањалуке, додавши да је једна од идеја да се иницирају наступи ове умјетнице у градовима са којима је Бањалука братимљена.

Раљићева је захвалила предсједнику Скупштине града за пријем и подршку коју пружа не само њој, већ умјетницима уопште, те изразила наду да ће се у наредном периоду развити шира сарадња на обострано задовољство.

- Радосна сам кад видим да моја Бањалука, у којој сам одрасла и начинила прве музичке кораке, води рачуна о својим ствараоцима. Видим да Градска управа и Скупштина града стално иду узлазном путањом и на то сам поносна и кад сам у Аустрији или било гдје - рекла је Раљићева.

Она је нагласила да ће се радо одазвати на све позиве свог града било да одржи концерт или радионице јер жели да допринесе културном животу Бањалуке.

Раљићева се увелико припрема за концерт у Италији, као и за учешће на фестивалу у Шпанији.