latinica  ћирилица
24/04/2019 |  16:02 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Подршка годишњем састанку Одбора гувернера ЕБРД-а

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирко Шаровић данас је потписао уговоре којим је озваничена подршка организацији годишњег састанка Одбора гувернера Европске банке за обнову и развој од 7. до 9. маја у Сарајеву.
Мирко Шаровић потписао подршку организацији ЕБРД - Фото: СРНА
Мирко Шаровић потписао подршку организацији ЕБРДФото: СРНА

Уговорима је озваничена подршка организацији састанка ЕБРД-а и промоцији потенцијала стратешких индустрија БиХ, те отварању нових развојних шанси, сапштено је из овог министарства.

- Припреме теку по плану, а потврђени су и сви најважнији догађаји, укључујући и Самит лидера земаља западног Балкана који ће се одржати као један од пратећих догађаја - рекао је Шаровић.

Истичући да је драгоцјена подршка партнера земље домаћина, Шаровић је нагласио да ће учесници овај догађај учинити још већим и значајнијим, те да ће омогућити још бољу глобалну презентацију БиХ.

Предстојећи Годишњи састанак ЕБРД-а помоћи ће БиХ у креирању имиџа стабилне земље, што је један од кључних корака за привлачење страних инвестиција.

Премијер сарајевског кантона Един Форто је истакао да је његов циљ да пословна заједница препозна Сарајево као могућу дестинацију за отварање фирми, градњу и долазак младих професионалних људи.

Он је додао да годишњи састанак гувернера ЕБРД-а сматра највећим догађајем у Сарајеву у посљедњих 20 година.

Честиткама упућеним организаторима придружио се и градоначелник Сарајева, Абдулах Скака, напомињући да ће БиХ од организације овог догађаја имати бенефите на три различита нивоа.