latinica  ћирилица
24/04/2019 |  18:43 | Аутор: Б92

Рација у Андерлехту: Истрага трансфера Митровића у Њукасл

Просторије Фудбалског клуба Андерлехт јутрос су биле пуне полицијских агената, који су ненајављено дошли и кренули да истражују бројне неправилности.
Полиција у Андерлехту (фото: D.R.) -
Полиција у Андерлехту (фото: D.R.)

Према писању угледног белгијског портала Ла Либре.бе, центар ове истраге је трансфер Александра Митровића у Њукасл 2015. године.

Митровић је прије четири године прешао у редове премијерлигаша, а Андерлехту је припало 18,5 милиона евра. У читав процес били су укључени менаџери Пини Захави и Фаљи Рамадани.

Око 30 агената је јутрос упало у просторије клуба да би истражили малверзације око трансфера и друге финансијске неправилности.

Ла Либре наводи да је трансфер Александра Митровића главни проблем и наводи се као "срце истраге". Поводом овог случаја обратио се и Пини Захави који је негирао било какве малверзације у трансферу српског нападача.

- У сриједу 24.4.2019. године агенти спроводе истрагу у тренинг центру Нерпеде, као и на самом стадиону. Андерлехт ће потпуно сарађивати с агентима у овој истрази - саопштили су из клуба у поподневним часовима.

Данас је спроведено укупно пет истрага - три у Андерлехту и двије просторијама Фудбалског савеза Белгије. Портпарол ФСБ саоштио је да ће Савез у потпуности сарађивати са надлежнима.