latinica  ћирилица
24/04/2019 |  20:35 | Аутор: Б92

"Звезда спасла АБА - лигу клубова тоталног понижења и распада"

Предсједништво КК Црвена звезда је на данашњој сједници разматрало и финале АБА лиге и освојену титулу.

Оцијењено је да је остварен велики успјех и испуњен први и основни такмичарски циљ за ову сезону, који уз континуитет освајања трофеја, доноси и пласман у Евролигу, гдје је КК Црвена звезда по свему приказаном и мјесто.

- КК Црвена звезда мтс са жаљењем констатује да ривал у финалу покушава да омаловажи велики успјех, импресивне побједе и потпуно заслужено освојен трофеј - наводи се на сајту клуба.

- Клуб са таквом историјом и традицијом никада до сада било гдје, није био тако непријатељски дочекан, као што је делегација КК Црвена звезда мтс дочекана у Подгорици пред трећу и четврту утакмицу финала плеј офа. Оно што нас још више непријатно изненађује, је потпуна "амнезија" управе КК Будућност ВОЛИ која у својим саопштењима, у којима покушава да оправда свој неуспјех и скине одговорност са себе, "заборавља" шта се дешавало на трећој утакмици у којој је пуким случајем и присебношћу наших играча, тренера и чланова Предсједништва и Скупштине клуба, избјегнут потпуни линч комплетне делегације клуба, укључујући и играчки погон и стручни штаб - пише на сајту Звезде и додаје се:

- И поред бројних понижења којима су били изложени, а које су српска и европска јавност могла да види кроз бројне слике и снимке, сви чланови делегације КК Црвена звезда мтс присебним поступцима, то вече спасли су АБА лигу - лигу клубова тоталног понижења и распада, иако су постојали сви услови да се то вече заврши финална серија плеј-офа ван терена.

Са Малог Калемгдана наводе да ће "обиман материјал и документацију прослиједити Евролиги".

- Зато је КК Црвена звезда мтс већ спремио изузетно обиман материјал и документацију коју ће прослиједити челницима Евролиге, и већ је учинила прве кораке у том смјеру, и због чињенице да оваква дешавања изузетно штете имиџу Евролиге, која добија једног представника из регионалне лиге.

Зато све покушаје медијских манипулација која стижу од стране челника КК Будућност ВОЛИ сматрамо крајње злонамјерним, и у сврху покривања резултатског неуспјеха. КК Црвена звезда мтс је у 8 утакмица са екипом Будућности побиједила чак 6 пута уз кош разлику +132!

Из тог разлога нећемо дозволити никакву даљу вјештачку полемику око нечега што је врло јасно, ко је био бољи у финалу и ко је потпуно заслужено освојио титулу првака АБА лиге и иде у Евролигу.

КК Црвена звезда мтс захваљује се још једном навијачима на огромној подршци у финалу, на присебности и суздржаности на све провокације којима је била изложена - пише на сајту Црвене звезде.