latinica  ћирилица
24/04/2019 |  20:59 ⇒ 21:59 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Златна повеља постхумно Александру Петровићу

Најмлађи мајор Војске Републике Српске Александар Петровић постхумно је одликован Златном повељом Котор Вароша на свечаној академији поводом Дана општине.
Александар Петровић постхумно одликован Златном повељом Котор Вароша - Фото: СРНА
Александар Петровић постхумно одликован Златном повељом Котор ВарошаФото: СРНА

Петровић се на ратиштима истицао јунаштвом и храброшћу, а са непуне 23 године постао је најмлађи мајор ВРС, командујући чувеним Другим батаљоном 22. Пјешадијске бригаде.

Захвалницама су награђени директор фармацеутске компаније "Хемофарм" Биљана Марковић, предсједник Удружења младих "Херој" Ђорђе Бојић, тренер Карате клуба "Ипон" Бранко Петровић, пројект-официр у организацији "ЦРС" Горан Новковић и хуманиста Далибор Вишић.

Посебно признање за изузетан допринос у развоју општине Котор Варош добио је бивши министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је уручио признања, рекао је да су добитници допринијели развоју ове општине и стварању њеног доброг угледа у ширим оквирима.

Сакан је навео да су у овој општини остварени циљеви и пројекти предвиђени планом капиталних инвестиција. 

- Котор Варош је добио респектабилан објекат Дома здравља, ријешени су бројни инфраструктурни проблеми, ове године планирамо да завршимо изградњу водовода према Подбрђу, а имамо одличну сарадњу са страним инвеститорима који у континуитету запошљавају нове раднике и стварају услове за останак младих у овом граду - рекао је Сакан.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић подсјетио је на чињеницу да је Котор Варош општина која је престигла пријератни ниво запослености. 

- Од прошлог Дана општине урађен је велики број пројеката од изузетне важности за мјештане овог краја, који су видљиви на сваком кораку - истакао је Бореновић.

Свечаној академији присуствовале су и делегације братске општине Параћин и пријатељске општине Жабаљ, те бројни гости из јавног, политичког и културног живота Републике Српске.

У забавном дијелу програма наступио је ансамбл "Жубор".