latinica  ћирилица
25/04/2019 |  10:58 ⇒ 13:11 | Аутор: РТРС

Ћулум: О мотивима убиства Крунића рано говорити, истрага ће дати одговоре

Дарко Ћулум директор Полиције Републике Српске рекао је да полиција ради на расвјетљавању убиства.

Додао је да у овом тренутку не може говорити о мотивима и да вјерује да ће истрага дати одговоре на сва питања.

- Полиција је пронашла оружје за које се вјерује да су њиме изрешетани бањалучки бизнисмен Славиша Крунић и његов сарадник Жарко Павловић, али и црвену "опел корсу", власништво убијеног нападача Жељка Ковачевића - рекао је Ћулум.

Ћулум је навео да је без обзира на троструко убиство у Гламочанима код Бањалуке безбједносна ситуација задовољавајућа.

Поновио је да полиција интензивно трага за Бенеди Ђукановићем за којим је на снази централна потјерница.

Полиција ће за њим вјерованто издати и међународну потјерницу.

О Ђукановићу је обавијештена и полиција у региону па се очекује да ће бити ухваћен уколико покуша бијег са подруча Републике Српске и БиХ.

- Имамо лице које је извршило напад на Славишу Крунића и његову пратњу. Једно лице је у том нападу смртно страдало, једно је лишено слободе, а за трећим лицем трагамо - рекао је Ћулум и додао да МУП чини све да буде потпуно расвијетљен овај случај.

Говорећи о могућној повезаности са случајем "Шијан", Ћулум је рекао да мисли да за сада ти случејеви нису повезани.

- Обавијештене су све полицијске агенције на нивоу БиХ, те полиције Србије, Хрватске, Црне Горе, тако да се истрага интензивно спроводи у цијелом региону - рекао је Ћулум.

Он је навео да су браћа Нермин и Армин Ђулум привођени јер су они били раније у контактима са извршиоцима овог кривичног дјела, те да су они пуштени на слободу након 24 часа, што је била законска обавеза.

У понедјељак, 22. априла, увече у Гламочанима код Бањалуке убијени су власник компаније Сектор секјурити, Житопека, Житопродукт, Сектор АДС и Сектор ЗОС Славиша Крунић, његов возач Жарко Павловић и један од нападача Жељко Ковачевић.

Полиција је ухапсила двојицу осумњичених - Емилија Балду и Горана Милановића, а потјерница је расписана за Бенедијем Ђукановићем.