latinica  ћирилица
25/04/2019 |  19:49 ⇒ 23:29 | Аутор: РТРС

Звезда боља од Партизана (2:1), на +6 од Радничког (ФОТО)

Фудбалери Црвене звезде славили су у 160. "вјечитом" дербију против Партизана (2:1) у мечу трећег кола плеј-офа шампионата Србије.

Овим тријумфом Црвена звезда је направила можда и одлучујући корак ка одбрани титуле, јер је Радничком побјегла на шест бодова предности, захваљујући ремију у Нишу, у другом дербију кола гдје је Чукарички изједначио у посљедњим тренуцима меча (2:2). С друге стране Чукаришки је ремијем у Нишу преузео трећу позицију, а Партизан је "склизнуо" на позицију ниже са бодом мање од екипе с Бановог брда.

Већ у првом минуту велика прилика за Звезду, Филип Стојковић је шутирао из добре позиције, али његов презимењак на голу Партизана, Владимир одлично је реаговао, отклонивши опасност по свој гол.

У 13. минуту узвратио је Пантић, ушао са лијеве стране у шеснаестерац, али лоше је шутирао, па је на семафору остало почетних 0:0.

Ц.Звезда-Партизан

 Првих пола часа игре протекло је у растрзаној и безидејној игри оба тима, готово без праве прилике, али узбуђења је било на трибинама, јер су обје навијачке групе имале свој шоу. Прво су "Гробари" направили бакљаду, а недуго затим и "Делије" су им узвратиле, разбивши колико - толико летаргију на терену.

У 36. минуту покушао је и Павков, али без успјеха, ударац завгршава преко гола. Колико (ни)је било течне игре говори и податак да је прво полувријеме завршено чак са 27 прекршаја.

Друго полувријеме кренуло је шансом "црно - бијелих". Урошевић је добио употребљиву лопту од саиграча, покушао је оштро да центрира у шеснаестерац Звезде, али је Борјан отклонио опасност правовременом интервенцијом.

Ц.Звезда - Партизан (Фото:rdjan Stevanovic/Starsportphoto)

У 54. минуту још једна прилика за Партизан, и то велика! Николић је кренуо сам према Борјану, одлучио се за ударац, али лопта завршава преко гола.

У 60. минуту казнени ударац за Звезду, Бен је умакао пажњи Симановића, који га је спријечио да угура лопту у празну мрежу. Бен је био и сигуран реализатор најстроже казне, иако је Стојковић прочитао страну, ударац је био јак и прецизан, па су "црвено-бијели" стигли до предности.

Покушао је Партизан узвататити, али прилика Ивановића отишла је у неповрат. Из добре позиције шутирао је у 75. минуту јако, али високо преко гола.

Вукановић за 2:0 (Фото:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

И, онда нови продор по десној страни "црвено-бијелих", добар центаршут, а Вукановић са пеналтика погађа за 2:0 и овјеру три бода актуелног шампиона Србије.

Партизан до почасног поготка стиже у 90. минуту, такође из казненог ударца, погодио је Рикардо, а претходно је Марин на недозвољен начин зауставио Здјелара.

Покушао је Партизан у четири минута судијске надокнаде да дође до изједначења, али није било времена, нити осмишљени акција, и на крају занимљивог, али игром не квалитетноиг дербија, Црвена звезда - Партизан 2:1.