latinica  ћирилица
28/04/2019 |  13:31 | Аутор: СРНА

Требиње: Нова књига доктора Драгана Ковача "Драме"

Књига "Драме", чији је аутор љекар требињске Болнице Драган Ковач, недавно је изашла из штампе, а састављена је од двије цјеловечерње драме - "Изложба клиничких слика" и "Преображење".
Требиње - Драган Ковач - промоција књиге - Фото: СРНА
Требиње - Драган Ковач - промоција књигеФото: СРНА

Ово је седма Ковачева књига. Радње се одвијају почетком 2000. година у Требињу, а оригиналне фабуле, прожете препознатљивим заплетима, хумором и иронијом којима се доктор Ковач често служи, чине да се комади читају са великим интересовањем и у даху.

Ковач је Срни рекао да је поносан на подршку коју му је у виду рецензије пружио еминентни професор драматургије са Факултета драмских уметности у Београду Ненад Прокић.

- Искрено се надам да ће за ове драме бити простора и на "даскама које живот значе" - рекао је Ковач и додао да би му посебно драго било да се то догоди у Требињу.

Драган Ковач, специјалиста за ургентну медицину требињске Болнице, књижевним радом почео се бавити прије шест година, а до сада је написао три романа "Дневник несна", "Писмо папи" и "Погажени тестамент", као и три збирке приповједака "Изложба клиничких слика", "Епитаф" и "Непотписане приче".